/

4 συμβουλές που πρέπει να ξέρουν όλες οι μαμάδες για τις ιώσεις των παιδιών

Κάθε μαμά αγχώνεται λίγο παραπάνω όταν το παιδί της περνάει κάποια σοβαρή ή λιγότερο σοβαρή ίωση, γρίπη ή κρυολόγημα. Ο τρόπος για να ξεπεράσουμε το άγχος, είναι η γνώση και η σωστή προετοιμασία.

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να ξεπεράσετε την ίωση πιο εύκολα:

Μη Δίνεις Αντιπυρετικό συνέχεια

Ο πυρετός είναι ένα σύμπτωμα που δείχνει πως κάτι συμβαίνει στον οργανισμό. Η υψηλή θερμοκρασία δε σημαίνει πάντα ότι είναι σοβαρό. Οι ιώσεις κάνουν πολύ υψηλό πυρετό. Το αντιπυρετικό δεν αναστέλλει τον πυρετό αλλά όσο πιο κοντά στην κορύφωσή του δώσεις το αντιπυρετικό τόσο γρηγορότερα θα κατέβει.

Επιμελήσου άμεσα το κρυολόγημα:

Από τις πρώτες ημέρες ενός απλού κρυολογήματος κάνε στο παιδί πλύσεις στη μύτη του με φυσιολογικό ορό, ώστε να απομακρύνονται οι εκκρίσεις. Δράσε και προληπτικά καθαρίζοντας την μύτη του παιδιού για την αποφυγή των έξτρα μικροβίων της σεζόν αυτής.

Μη Χρησιμοποιείς Κουτάλι για την Αντιβίωση

Αν και κατά κανόνα το ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 5 ml, χρησιμοποιώντας κουτάλι για τη χορήγηση φαρμάκων σε υγρή μορφή μπορεί ναμηδώσειςστοπαιδίσου τη σωστήδόση. Γι'αυτό να χρησιμοποιείς πάντα το δοσομετρητή ή μια σύριγγα με την οποία μπορείς να μετρήσεις με ακρίβεια τη δόση.

Χρησιμοποίησε και καθάρισε σωστά την συσκευή για τα εισπνεόμενα

Όταν ο γιατρός επισημάνει την χρήση εισπνεόμενων για να περάσει το πρόβλημα του παιδιού, φρόντισε να χρησιμοποιείς σωστά την συσκευή για τη λήψη του εισπνεόμενου σπρέι και να επιμεληθείς και το σωστό καθαρισμό της.

Για παράδειγμα, τo aeolos είναι ένας αντιστατικός αεροθάλαμος εισπνοών με βαλβίδα μίας διαδρομής και χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων.

Με τη χρήση του aeolos μειώνεται σημαντικά η ποσότητα φαρμάκου που εναποτίθεται στην στοματική κοιλότητα και στον φάρυγγα και επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη απορρόφηση του φαρμάκου από τους πνεύμονες.

Το aeolos χάρη στο μικρό του μέγεθος και την τεχνολογία ελέγχου εισπνοής που εφαρμόζει είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος στην αντιμετώπιση του άσθματος.

Οδηγίες Χρήσης AEOLOS

  1. Πριν από κάθε χρήση πρέπει να γίνεται οπτικός έλεγχος στο εσωτερικό του αεροθαλάμου. Εάν διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα, η συσκευή πρέπει να αντικατασταθεί.
  2. Αφαιρέστε το πώμα από την δοσιμετρική συσκευή εισπνοών, ανακινήστε καλά και εισάγετέ την στον αεροθάλαμο.
  3. Εφαρμόστε την μάσκα στο πρόσωπο και σιγουρευτείτε ότι δε θα υπάρξουν απώλειες κατά την εισπνοή.
  4. Πιέστε την δοσομετρική συσκευή εισπνοών φροντίζοντας παράλληλα ο ασθενής να εισπνέει αργά. Εάν ακουστεί ο ήχος της σφυρίχτρας τότε η εισπνοή θα πρέπει να γίνει με πιο αργό ρυθμό. Κατά την εισπνοή, ο δείκτης εισπνοών κινείται προς το μέρος του ασθενούς καθώς αυτός εισπνέει κανονικά.
  5. Η μάσκα πρέπει να παραμείνει εφαρμοσμένη στο πρόσωπο του ασθενούς για 5-6 εισπνοές με την χορήγηση ενός ψεκασμού.

Μην ξεχνάς τον σωστό καθαρισμό της συσκευής:

  1. Αφαιρέστε το οπίσθιο τμήμα του αεροθαλάμου.
  2. Βυθίστε όλα τα τμήματα του αεροθαλάμου σε χλιαρό νερό και ήπιο καθαριστικό διάλυμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποφύγετε να τρίψετε τα τμήματα του αεροθαλάμου με κάποιο πανί ή σφουγγάρι.
  3. Ξεπλύνετε τα τμήματα του αεροθαλάμου με καθαρό νερό. Ή αφαιρέστε όλα τα τμήματα του αεροθαλάμου και τοποθετήστε τα στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων (μέχρι 70ο C) σε όρθια θέση.
  4. Τοποθετήστε τα τμήματα του αεροθαλάμου σε κάθετη θέση επάνω σε στεγνή επιφάνεια για να στεγνώσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποφύγετε να στεγνώσετε τα τμήματα του αεροθαλάμου με κάποιο πανί ή χαρτί καθαρισμού.
  5. Πριν επανασυναρμολογήσετε τον αεροθάλαμο βεβαιωθείτε ότι όλα τα τμήματά του είναι στεγνά.
INFO
Call us at 2310 611070
30, N. Tompazi str., Industrial Area of Oreokastro, P.C. 57013, Thessaloniki
© 2019 - Aeolos ChamberCrafted with love by